Kırşehir HaberNet

?? GURURLA ??

?? GURURLA ??
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
1.129 views
08 Aralık 2020 - 17:30
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

SON DAKİKA HABERİ:

Hepimizce malumumuz 1990 larda Sovyetler Birliği’nin dağılması sürecinin hemen akabinde, 30 yıl önce Ermenistanın, Azerbaycan toprağı olan DAĞLIK KARABAĞI FIRSATTAN İSTİFADE İLE İŞGAL EDİP, onbinlerce Azerbaycan halkını sürgün etmesi keza binlerce masum sivil halkı HOCALI KATLİAMI ile katletmesi tarihe kara bir leke olarak geçmişti.

Türkiye özellikle 15 Temmuz 2016 dan sonra bölgesinde her yönü ile güçlü olduğunu en zor durumda olmasına rağmen gösterdi. Gerek Suriye Afrin, Münbiç operasyonu gerek Kuzey Irak bölgesi ve Sincar PKK kampı nokta operasyonu ile küresel güçlere dimdik ayakta olduğunu teyid etti.

Savunma sanayinde %80 lere varan yerlilik oranı ile popülerliginde ivme kazanan Türkiye Doğu Akdeniz de ve Kuzey Afrika da (Libya, Cezayir) söz sahibi olmayıda ayreten başardı.

Mamafih stratejisini Küresel güçlerin denge politikasına göre yön veren TÜRKİYE, Amerika da başkanlık seçimleri, Rusya ile ikili iyi ilişkiler formülünü iyi kullanarak, ERMENİSTAN / AZERBAYCAN savaşında çekinmeden İHA, SİHA ve cepheye gönderdiği Subaylar ile AZERBAYCAN ın, KARABAĞ SAVAŞINI kazanmasında büyük rol oynadı.

Zira Azerbaycan halkı, askeri, Cumhurbaşkanı da medya önünde ALENEN TÜRKİYE nin yardım ettiğini gururla söyledi.

Yarın 9 ARALIK 2020 tarihinde AZERBAYCAN da büyük kutlama yapılacak. Dağlık Karabağ’ı Ermenistan işgalinden Türkiye desteği ile kutaran Azerbaycan, zaferde büyük payı olan Bayraktar TB2 SİHA’ları zafer kutlamalarında ödüllendirecek.

Azerbaycan, perşembe günü gerçekleşecek zafer kutlamalarında Bayraktar TB2 SİHA’ları sergileyecek.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.