Kırşehir HaberNet

?? KIRŞEHİR BELEDİYESİNDEN FİDE, AĞAÇ DAĞITIMI ??

?? KIRŞEHİR BELEDİYESİNDEN FİDE, AĞAÇ DAĞITIMI ??
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
599 views
05 Mayıs 2022 - 4:58
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

? ”40 KÖY 40 TOHUM” DAĞITIMI ?

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu  atalık tohumlardan üretilen fidelerin dağıtımı ile ilgili yaptığı açıklamada ” Kırşehir Belediyesi olarak, Bahçe Bitkileri için Tohumdan Fide Üretme Çalışmalarına başladık.

Fide mevsimine yetiştireceğimiz Atalık Tohumlarımız ilan edeceğimiz muhtelif yerlerde bedelsiz olarak halkımıza dağıtıyoruz. Bu yıl Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü ile sebze fidesi yetiştiriciliği protokolü imzaladık.

Protokol kapsamında Sosyal ve Üreten Belediyecilik anlayışımız gereği vatandaşlarımızı yerli fidelerimizle buluşturmak istiyoruz.

Bu kapsamda 84 bin adet  domates, biber, patlıcan fidesinin dağıtımı yapacak ve yerli üreticilerimize bu konuda destek sunacağız” ifadelerine yer vermişti.

EKİCİOĞLU, ayrıca üreticilerden satın alınacak 150 bin fidenin de vatandaşlara ÜCRETSİZ dağıtılacağını bildirmişti.

? DAĞITIM TARİHİ BELLİ OLDU‼️

Atalık tohumlardan üretilen fidelerin dağıtım tarihi ile ilgili Kırşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada,

”Kırşehir Belediyesi olarak yerli tohuma sahip çıkıp gelecek nesillere aktarabilmek için bir ilke imza atarak ?”40 Köy 40 Tohum”? Projesini başlattık.

Köylerimizde bulunan ninelerimizin, analarımızın koruduğu yerli tohumları toprakla buluşturuyor, fidelerini halkımıza dağıtarak geleceğimize sahip çıkmayı hedefliyoruz” denildi.

Açıklamada atalık tohumlardan üretilen fidelerin 6 Mayıs 2022 Cuma günü Cacabey Meydanı’nda Saat 10:00’da ÜCRETSİZ dağıtılacağı bildirildi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.