Kırşehir HaberNet

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI !!

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI !!
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
549 views
09 Ocak 2021 - 14:14
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

BAŞKAN EKİCİOĞLU’ dan, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI,

Basın; gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanilmasini saglayan önemli ve etkin bir denetim organi olma konumuyla, demokrasimizin en temel unsurlarından biridir.

Gazetecilik mesleği, kamuoyunu aydinlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlar atunda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu gelişen olaylar karşisinda aydinlatırken diğer taraftan da vatandaşimIzin talep ve beklentilerini yansitarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir.

Toplumun gerçekieri ogrenmesi için gayret gosteren gazeteci arkadaşlarimiz, insanlara bilgi ve haber akişi sağlama gorevinin yaninda insan haklari ve demokrasinin savunucusu olmak gibi önemli bir misyonu da temsil etmektedir.

Basinin haber verme ve denetleme başta olmak üzere, görev ve sorumluklarini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmesi için basın Özgürlügünún ve ifade hürriyetinin korunmasI ve geliştirilmesi gerekmektedir.

Şiddet ve hakaret içermedigi sürece, düşünceler ve fikirler 0zgürce ifade edilebilmelidir. BasinimIzin da görevini yaparken, hukukun evrensel standartlarından sapmaması, her şart altunda toplum yararini gozetme,

kişi haklarina ve ózel hayata saygiyi ustun tutması, bireylerin dogru, sagliki haber alma ve bilgi edinmesini sağlama ilkesinden odun vermemesi, elbette ki önemli bir sorumluluktur.

Bu duygu ve düşüncelerle, düşüince ve haberleşme özgürlüğüne katkı saglayan, insan haklari ve demokrasinin savunucusu olan tum gazeteci arkadaşlarimizin 10 0cak çalişan Gazeteciler, Gününü kutluyor,

Etik değerlere ve insani erdemlere bağı kalan, onurlu biçimde, dik durup, bedeli ne olursa olsun asla yılmadan mesleklerini sürdüren bütün basın emekçilerine saygi ve selamlarimi sunuyorum.

Selahattin EKİCİOĞLU
Krşehir Belediye Başkanı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.