Kırşehir HaberNet

15 TEMMUZ ÖNCESİ ve SONRASI

15 TEMMUZ ÖNCESİ ve SONRASI
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
641 views
18 Temmuz 2020 - 16:50
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Efendim hepimizce malumumuz, bundan tam 4 yıl önce 15 Temmuz 2016 akşamı Türkiye 3. Dünya ülkeleri gibi hain darbe girişimi ile şoke uğradı.

Bu hain darbe ne 1960 askeri cunta darbesine, ne 1980 ihtilaline, ne 1997 yılı 28 Şubat Post modern darbeye nede 1970 ve 2008 muhtıra ve e-muhtıra ya benziyordu.

Farkı neydi pekii?? Kendi halkını çoluk çocuk demeden, üzerinde ve elinde Türk bayrağı olmasına rağmen G3 ler ile, Tanklar ile, F 16 lar ile, Atak Helikopterleri ile düpedüz kurşuna dizdiler…

Gazi Meclisi Türkiye Büyük Millet Meclisi ‘ni F 16 lar ile vurdular. Devleti temsil eden Cumhurbaşkanlığı Külliyesini de vurdular. MİT i vurdular. Özel Harekat Merkezini vurdular. Vurdular da vurdular. Hemde hiç ama hiç acımadan vurdular…

250 şehit ve 3000’ ne yakın yaralı vardı.

Kimler di bu şehit ve gaziler? Bugün nefes alıyoruz ya, bugün rahatça ülkeyi dolaşabiliyoruz ya, bugün geziyor, tozuyoruz ya işte buna sebep olan cefakâr / fedakâr kahramanlarımız sayesinde idi.

Meselenin özünü farklı bir şekilde tahlil edelim. Kardeşim öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak,

İKTİDARI ile MUHALEFETİ ile ORTAK KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ OLMALI ARTIK. ZİRA AYNI GEMİDE DEĞİL MİYİZ??

Eeee… Kenar başlıklar halinde tahlil edelim. Doğruya doğru demeyi öğrenelim. Keza Doğruya doğru demek en büyük ERDEMLİK tir…

Bi kere FETÖ taaa sittin sene zamanı misali 1960 ve sonrası kuruluyor.

FETÖ 1970 – 80 arasında temelini atıyor. Özellikle İzmir de. Daha sonra İstanbul ve Ankara da organize oluyorlar.

FETÖ 1960 – 90 arası bizzat menhus liderleri tarafından tek kanaldan yönetiliyordu. 1990 sonrası Sovyetlerin dağılması ile, FETÖ nün sorumlu abileri, imamları, ablaları meydana çıktı ve Türki Cumhuriyetlere el attılar.

FETÖ 1980 / 95 arasında ise Türk Silahlı Kuvvetlerinı sızdı. SIZINTI DERGİSİ sinyali gibi. Zamana bırakacağız. Her şey zamanı gelince olur misali ZAMAN GAZETESİ gibi…

Refah-yol hükümeti zamanında Başbakan Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN’ ı dahi sevmeyen, Keza Alparslan TÜRKEŞ ve Devlet BAHÇELİ yi sevmeyen, nefret eden FETÖ 28 ŞUBAT ‘ın da baş mimarı idi.

Anasol-M  Hükümeti zamanında zamanın Başbakanı  sayın Bülent ECEVİT’ i dahi YURTDIŞI Okulları tavlayan, kandıran FETÖ, Hakkındaki mahkeme kararı yaklaşınca, hakikaten masum Başbakan  ECEVİT’ in desteğiyle AMERİKA ya kaçtı. Gidiş o gidiş yanii…

Sonra FETÖ (B) Planına geçti. Ne yaptı. Toplumu ve siyaseti iyi analiz eden ve keza bir çok akedemik kadrosuyla süzgeçten geçiren Aksiyon / Samanyolu / Mehtap TV ile yeni kurulan, o zaman basında oluşan Yenilikçiler Hareketine tam destek vererek, FETÖ ileride kendilerine yer hazırlıyorlardı.

Bu yöntemle FETÖ esasen AL GÜLÜM / VER GÜLÜM,  DİNLER ARASI DİYALOG / TÜRKÇE OLİMPİYATLARI ile sinsi emellerine araç olarak kullanıyordu.

Yetmedi Herkül Org. den FETÖ elebaşısı Amerika dan Türkiye ye ONLİNE VAAZ veriyordu. Takipçileri ve yandaşları hasretle, şevkle, gururla sözde peygamber varisini ağlayarak izliyorlardı….

Asker Genel Kurmay rahatsızdı. Tunceli Milletvekili Kamer GENÇ’ in TBMM de basbas bağırması, ne iktidarı nede muhalefeti uyandırdı. Her iki cenahı FETÖ, YURT İÇİ ve YURT DIŞI BAŞARILI EĞITIMLERİ ILE, ikna ediyorlardı.

Zaten atı alan üsküdarı geçmişti. Yoğurdu üfleyerek yiyen FETÖ ve YANDAŞLARI kendilerinden emindiler. Askeri, Millî Eğitim, YÖK sorularını çalma faaliyetleri ile emirkullarını devletin en ücra köşelerine yerleştirdiler.

Yetmedi FETÖ, öyle bir FİRAVUNLAŞMA POZİSYONA GEÇTİLER Kİ HER ILDE, ÖNCE ILİN ABİSİ veya IMAMI değer görüyordu…

Medyada ALGI ve MANİPÜLASYON da üzerlerine yoktu. Bu hususta profesyonel takımdan oluşuyorlardı.

Örgütün kuluçka dönemi 1990 / 2000 arası idi. Palazlanma dönemi 2000 ve sonrası idi. Samanyolu ve Zaman gazetesi öyle bir etkili pozisyonları vardı ki, Deniz BAYKAL’ ı, Kimi MHP Milletvekillerinin özel hayatlarını alenen ifşa edip, partilere ayar vermişlerdi…

FETÖ’ nün, Nabız yoklama zamanı ise 17 / 25 Aralık 2013 sonu idi. Kılıçlar çekildi. Hükümet ile FETÖ arasında ciddi sürtüşme, kavga hesap sorma başlamıştı.

Hükümet Dersaneleri kapatma kararı ile ilk yumruğu FETÖ ye atmıştı. Akabinde PARALEL DEVLET YAPILANMASI VAR manşetlere düştü.

Vatandaşın kahir ekseriyeti NOOLUYOR YAHUU…Deyip anlamaya çalışıyordu ama nafile idi… Bu süreçte ciddi mana da FETÖ ye karşı savaşan Başkan Recep TAYYİP ERDOĞAN ve MİT BAŞKANI Hakan FİDAN dı…

Yazının devamı yakında…

MAHMUT ŞEFİK KOÇ

Medya ve Siyaset Akademisi Derneği Başkanı / Kırşehir Habernet Portalı Genel Yayın Yönetmeni

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.