Kırşehir HaberNet

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
286 views
22 Ekim 2021 - 2:04
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar MİT’in İsrail gizli servisi MOSSAD’ın casuslarına yaptığı film gibi operasyonlarla ilgili “MOSSAD’a karşı dünyada bildiğim kadarıyla böyle bir operasyon yok.” dedi.

Türk istihbaratı, ülkemizde espiyonaj (casusluk) amacıyla faaliyet gösteren üçer kişilik hücreler halinde örgütlenmiş 15 kişilik bir Mossad şebekesini çökertti.

Üçer kişilik timlere bölünen 15 Mossad ajanının tamamı Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) sistematik takibi sonucu 7 Ekim 2021’de gerçekleştirilen gizli operasyonla yakalandı. 

“MOSSAD’A KARŞI BÖYLE BİR OPERASYONUN ÖRNEĞİ YOK”

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar’ın AHABER’e yaptığı film gibi operasyonlarla ilgili çarpıcı değerlendirmeleri şu şekilde;

MOSSAD olunca tabi iş değişiyor. Çünkü dünyadaki etkinliği, caydırıcılığı en yüksek istihbarat servislerinden bir tanesi.

MOSSAD’a karşı dünyada bildiğim kadarıyla böyle bir operasyon yok. varsa da gizli. Bu açıdan bakıldığı zaman MOSSAD’a karşı yapılan veya ilan edilen ilk operasyon olması açısından da son derece büyük bir değer taşıyor. Sembolik bir değeri var.

Başka bir göndermesi daha var. yakın zamanda Van’da İran casuslarına karşı bir istihbarat operasyonu gerçekleşmişti.

Türkiye bu operasyonlarla ne kadar profesyonel olduğunu gösteriyor aslında. MİT İsrail’e veya İran’a siyasi mesaj göndermeden ziyede “Biz işimizi yapıyoruz” diyor. 

MOSSAD NEDEN ÖĞRENCİLERİ HEDEF ALIYOR?

İşgalin (Irak) altın çocuğu General David Petraeus, General McClain’e soruyor “Oradaki mücadeleyi nasıl yaptınız? O da diyor ki; İçten çökerttik.

İçten çöketmenin iki yolu var: Ya kendi elemanını sızdırırsınız ya da hücreyi kendiniz kurarsınız. Burada Arap dünyası içerisinde heef alınan demografik bir kitle var.

MOSSAD Hamas’ın içine adam ekecekse bugünlerden bunun altyapısını oluşturuyor. veya bizimle ilgili bir hedef seçmişse bugünlerden parlak üniversite öğrencisini seçiyor.

Onu arkasından destekliyor. Veya başka eğitimler verip belli noktalara gelmesini sağlıyor. 

Özel kuvvetlerde görev yaparken ABD’de kursta eğitim alan bir Mısırlı binbaşına bir kadın ferrari hediye ediyor.

Yıllar sonra sonra o adamı Mısır genel kurmayında çok önemli bir yerde görüyoruz. Yani o günlerde anganjman gerçekleşiyor. Dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.