Kırşehir HaberNet

AEÜ TECRÜBESİNİ ÇANKIRI’ YA AKTARDI ‼️

AEÜ TECRÜBESİNİ ÇANKIRI’ YA AKTARDI ‼️
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
666 views
12 Ekim 2021 - 13:21
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

?‍??‍? KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİNDEN ÇANKIRI’ ya REKTÖR OLARAK ATANAN PROF.DR. HARUN ÇİFTÇİ,

?‍??‍? ÖĞRENCİLERİ TERMİNALDE KARŞILAYARAK ÜNİVERSİTEYİ EVİNİZ GİBİ HİSSEDİN PROJESİ TAKDİRLE KARŞILANDI‼️

11 Ekim 2021 Pazartesi günü başlayan 2021-2022 Akademik yılı öğrenim dönemi için ilk defa Çankırı’ya gelen üniversite öğrencilerini Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi Şehirlerarası otobüs terminalinde karşılayarak hoş geldiniz dedi.

Şehirlerarası otobüs terminaline kurulan stantta üniversite Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından öğrencilere üniversite tanıtım broşür ve kitapçıkları verilirken ayrıca ulaşım ve kalacak yer durumları ile ilgili yardımcı olundu.

Öğrenciler için kurulan stanttı ziyaret eden Prof. Dr. Harun Çiftçi öğrencilere “ilimize ve üniversitemize hoş geldiniz” dedi.

Rektör Çiftçi, öğrencilere üniversiteyi tanıtıcı hediyeler verirken kendilerinin ulaşım, kalacak yer ile ilgili sorularını cevapladı ve çözüm üretti.

Prof. Dr. Harun Çiftçi gazetecilere yaptığı açıklamada, 2021-2022 öğretim yılının ilk günü olması dolayısıyla şehre çok sayıda öğrencinin geldiğini söyledi.

Farklı şehirlerden misafirlerin geldiğini ve onlar için yeni bir başlangıç olduğunu ve bu başlangıcın onlar için iyi olması yönünde gayret gösterdiklerini ifade eden Çiftçi, “Yeni eğitim- öğretim yılımız hepimize hayırlı olsun. 

Uzun bir pandemi sürecinin ardından bugün itibariyle 2021-2022 akademik yılımızı başlatmış olduk. Pandemi döneminde de geleceğimizin teminatı gençlerimize tüm eğitim imkanlarını sağlayarak uzaktan eğitim ile geleceğe hazırlamayı sürdürmüştük.  

Uzaktan eğitim döneminde olduğu gibi yüz yüze eğitimi başlattığımız bugün de Çankırı Karatekin Üniversitesi tüm hazırlıklarını eksiksiz olarak yapmış ve eğitime başlamıştır. 

Öğrencilerimizin barınma durumu ile ilgili duydukları ihtiyacı da Valilik, Belediye Başkanlığı ve KYK yönetimi ile birlikte bir ortak çalışma ve alternatifler üreterek çözmüş bulunuyoruz. Şu an Çankırı’da barınma ile bir sıkıntımız kalmamıştır çok şükür. 

Öğrencilerimizin bütçelerine göre özel de boş yatak kapasitemizde mevcut durumda. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız bu konuyu bire bir takip ederek hiçbir öğrencimizin açıkta kalmaması için özel çaba sarf ediyor. Bu bir başlangıçtır hepimiz için. Güzel yerinde bir başlangıç oldu. 

Bu güzel başlangıç için bize destek olan Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize, Sayın Belediye Başkanımıza ve diğer paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Üniversite olarak bulunan bütün imkanları öğrencilerin hizmetine sunduklarını belirten Rektör Çiftçi,

“Bugün bende öğrencilerimizin bu başlangıç heyecanına ortak olmak için buraya geldim. 

Burada öğrencilerimizi karşılıyoruz, sohbet ediyoruz. Sıkıntılarını dinliyoruz ve eğer bir sorunları olursa bize her türlü ulaşabileceklerini ifade ediyoruz.

En önemli sermayemiz gelecek neslimiz, değerimiz, gençlerimiz hepsi bize emanet. Emanete en iyi şekilde sahip çıkacağız.” şeklinde konuştu.

Öğrenciler de Akademik yılın ilk gününde Rektör düzeyinde otobüs terminalinde karşılanmaktan ve 1,5 yıllık aranın ardından okullarına kavuşmaktan çok mutlu olduklarını belirterek Rektör Çiftçi’ye teşekkür ettiler.

Rektör Çiftçi, karşılama sonrası bazı öğrencileri makam aracına alarak Uluyazı Kampüsünde bulunan sınıflarına bıraktı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.