Kırşehir HaberNet

AŞURE GÜNÜ MÜNASEBETİYLE…

AŞURE GÜNÜ MÜNASEBETİYLE…
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
294 views
18 Ağustos 2021 - 19:30
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

⚠️ AŞURE GÜNÜ MÜNASEBETİYLE ‼️

? Muharrem Ayı içerisinde büyük tecellilerin yaşandığı bir gündür: 

1️⃣ Hazret-i Âdem -aleyhisselâm-‘ın tevbesi bu günde kabul edilmiştir. Demek ki bugün “tevbe-istiğfar” günüdür. 

2️⃣ Hazret-i Nüh -aleyhisselâm-‘ın tufandan kurtulup, gemisinin selâmete erdiği gündür. Demek ki bugün Nüh -aleyhisselâm-ın 950 sene süren çilelerle dolu tebliğ hayatındaki “sabır ve sebât’ını tefekkür günüdür. 

3️⃣ Hazret-i İbrahim (-aleyhisselâm-ın Nemrut’un ateşine atılıp Cenâb-ı Hakk’ın lâtfuyla kurtarıldığı gündür. Demek ki bugün Hakka dostluk yolunda karşılaştığımız ilâhi imtihanlardaki hâlimizi muhâsebe etme günüdür. 

4️⃣ Hazret-i Müsâ -aleyhisselâm-‘ın Firavun’un zulmünden, Hazret-i Yüsuf -aleyhisselâm-‘ın zindandan kurtulduğu gündür. Demek ki bugün, büyük saâdetlerin, büyük çilelerden sonra geldiğini idrâk etme günüdür. 

5️⃣ Hazret-i Eyyüb -aleyhisselâm-‘ın hastalık ve iptilâlardan kurtulduğu gündür. Demek ki bugün, ilâhi imtihan tecellileri karşısındaki “sabır, rızâ ve şükür” hâlimizi gözden geçirme günüdür. 

6️⃣ Ayrıca bugün, İslâm tarihinin gördüğü en acı felâketlerden biri olan, Peygamber Efendimiz’in aziz torunu Hazret-i Hüseyin -radıyallâhu anh-‘ın hunharca katledildiği, İslâm’ın bağrına fitne hançerinin vurulduğu bir gündür. 

7️⃣ O menfur cinayete, hangi mezhepten olursa olsun her müslümanın yüreği feryat hâlindedir. Bu hususta ümmet-i Muhammed’in birlik ve beraberliğini zedeleyecek tarzda kuru çekişmelere girmek, en başta o aziz şehidlerin mübârek ruhlarını incitecek hareketlerdir. 

8️⃣ Şunu da unutmamak gerekir ki o tarihte müslümanlar arasında Şialık ve Sünnilik gibi bir ayrılık yoktu. Dolayısıyla bugün; “Mü’minler ancak kardeştirler!.? (el-Hucurât, 10) hükmü etratında, bir ve beraber olma günüdür… 

Tüm kardeşlerimizin Muharrem ayı kutlu mübarek olsun…

 

Osman NURİ TOPBAŞ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.