Kırşehir HaberNet

AYNI NAKARAT !! HEP AYNI AYNI !!

AYNI NAKARAT !! HEP AYNI AYNI !!
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
569 views
09 Eylül 2020 - 18:51
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

2020 yi bitiriyoruz !! Türkiye’ de Zihniyet aynı. Siyaset aynı. Muhalefet aynı.

İmam Hatipler ile uğraşmak !! Diyanet ile uğraşmak !! Atatürk ile uğraşmak !! Ayasofya ile uğraşmak !! Uğraşmakta uğraşmak !! Kime ne faydası var ??

İmam Hatip okulları Osmanlının son zamanlarında ve Cumhuriyet döneminde, Cumhuriyet Halk Partisi zamanında açılmadı mı??

YILLARDIR NE FAYDASI VAR ??

Yiğenim bak, Ege’ de Yunan Fransız,

Akdeniz’ de, İsrail Rum Mısır,

Suriye / Irak’ ta, Amerika  İran BAE SUUD Ailesi,

Aynı gemideyiz. Akıllı olun. Ege, Akdeniz, Ortadoğu kazan kaynıyor!! İçerde bu süreçte BİZ OLMALIYIZ !!

DİPNOT :

TARİHTE İMAM HATİP OKULLARI

İmam Hatip Okullarının tarihi, Cumhuriyet tarihi kadar eskidir. Hatta daha da geriye gider.

Bugün İmam Hatip Liseleri veya İmam Hatip Ortaokulları diye bildiğimiz okulların tarihi serüvenine şöyle bir göz attığımızda karşımıza 1913 yılında İmam Hatip yetiştirmek üzere açılan ve daha sonra Medresetü-l Vaizin ile birleştirilerek Medresetü-l İrşad adını alan Medresetü-l Eimmeti vel Hutaba, çıkar. Bu okullar ömürlerini 3 Mart 1924 tarihli Tevhid-i Tedrisat Kanunu’na kadar sürdürmüştür.

İMAM HATİP MEKTEPLERİ

Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun din görevlisi eğitimini düzenleyen 4. maddesi medreselerin kapatılmasına karşılık, imamlık ve hatiplik gibi dini hizmetlerin görülebilmesi için ayrı okullar açılmasını öngörüyordu. Kanunda öngörülen bu okullar,

1924 yılında İmam Hatip Mektepleri adı altında 29 merkezde açıldı. Okullar, 4 yıllık ortaöğrenim seviyesinde idi. Bu okulların müdürleri özel bir din eğitimi görmemişlerdi.

Daha çok, deneyimli eğitimcilerdi ve amaçları Cumhuriyet’e bağlı aydın din adamları yetiştirmekti. Ders saatlerinin çoğu bilim ve yabancı dil dersleriydi ve dinle ilgili dersler ikinci plandaydı.

İmam Hatip Mektepleri 1930’da devlet tarafından aşırı ilgisizlik, ödenek göndermeme vd. nedenler baş amil olmakla beraber; öğrenci azlığı(!) nedeniyle kapatılmıştır. 1930-1950 yılları arası ülkemizde ‘Din Eğitimi’ adına tam bir ‘Fetret Dönemi’ sayılır.

İMAM HATİP KURSLARI

1949 yılında ortaokul mezunu, askerliğini yapmış kimselerin alındığı 10 ay süreli İmam Hatip Kursları açılarak din hizmeti görevlisi yetiştirme uygulaması başladı.

1949 sonuna kadar 50 kişinin mezun olduğu bu kursların süresi daha sonra iki yıla çıkarıldı ve meslek okulu mezunlarının da kurslara girmesine imkân verildi.

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.