Kırşehir HaberNet

BAKANLIK GEREKÇELİ AÇIKLADI !!

BAKANLIK GEREKÇELİ AÇIKLADI !!
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
415 views
03 Ocak 2021 - 20:34
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

⚠️ #SONDAKİKA !! BAKANLIK AÇIKLADI !!

? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyada SMA’lı çocuklar üzerinden yürütülen kirli kampanya hakkında, ispat edilen her tedaviyi devletin hastalara ücretsiz sunduğunu ifade ederek ‘İlaç şirketlerinin baskısı ile çocuklarımızın kobay olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz’ dedi.

? SMA’lı hastalar için son zamanlarda geliştirilen ve sosyal medyada algı operasyonu olarak kullanılan gen tedavisine ilişkin Bakan Koca yazılı açıklama yaptı.

? Koca açıklamasında ‘Gen tedavisinin etkinliğine dair bilimsel platformlarda yayınlanan kanıtlar henüz yeterli düzeyde değildir ve hâlihazırda uygulanan tedaviye üstünlüğüne dair kanıt bulunmamaktadır.

? Yapılan bazı çalışmalarda başta karaciğer yetmezliği ve trombosit sayısında düşüklük (kanama eğilimi) olmak üzere ciddi yan etkilerinin bulunduğu bildirilmiştir.’ dedi.

⚠️ 1100 SMA HASTASINA BUGÜNE KADAR 2 MİLYAR LİRA HARCANDI !!

? Bebeklerde tedavi edilmediğinde ölüme neden olan kas kaybı hastalığı SMA Tip 2, Tip 3 ilaçlarına, bin 100 hastanın tedavisi için 2 milyar lira ödeme yapıldı.

⚠️ BAKAN SELÇUK: İLAÇLAR İÇİN YILDA 40 MİLYAR TL’ yi AŞKIN KAYNAK AYIRIYORUZ !!

? Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sağlık Bilim Kurullarındaki bilim insanlarınca tedavi için uygun, yerinde ve güvenli bulunan 8 bin 920 ilaç için yılda 40 milyar TL’ yi aşkın kaynak ayırıyoruz.

? ‘Önce insan’ diyerek, sosyal güvenlik sistemimiz ile vatandaşlarımızın her daim yanındayız” dedi.

www.kirsehirhabernet.com

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.