Kırşehir HaberNet

BİLGE, MÜTEVAZİ İNSAN AYHAN AYDIN…✍️

BİLGE, MÜTEVAZİ İNSAN AYHAN AYDIN…✍️
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
471 views
21 Aralık 2021 - 20:38
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Öğretmen adaylarına bir konferans vardı. Sağolsun bilge Hocam Prof. Dr. Abdullah AYDIN bey de bizleri davet etti.

Konuk ise işini bilen, seven keza severek yapan Prof. Dr. Ayhan AYDIN bey idi. Amacı “Gençler Bizim Geleceğimiz”, “Ülkemizin Geleceği”, tahtında “MUTLU BİR TOPLUM NASIL OLUNUR” tarzında akıcı, yalın bir konuşma yaptı.

Ne öğrendim?

? Günlük kesinlikle okuduğun kitap olmalı, ama her gün ara vermeden okumak, okumak, sorgulamak,

? Öğretmen saygın bir meslektir. Saygınlığın bilgin oranında yansır. Bilgini gençlerin gönüllerine hoş bir sâdâ ile ver.

Dolayısıyla Yunus Emre’ den,

İLİM İLİM BİLMEKTİR, 

İLİM KENDİNİ BİLMEKTİR,

SEN KENDİNİ BİLMEZSEN,

BİLKİ HALİN NİCE OLMAKTIR…

? Öğretmen adaylarına teşvik edici olunuz, yapıcı olunuz, kavramlara takılı kalmayınız, öğrencilerinizi asla çalışkan, tembel diye ayırt etmeyiniz gibi…

? Öğretmen Dava adamı değildir, Misyon, Vizyon adamıdır. İki türlü insan vardır. Zeki, Tembel. Ortası yoktur.

? Gelişmiş ülkelerde 500 milyon yıl uzaklıkta yere uzay aracımız ulaştı. Zamanla ışık hızı ile yarışma başladı. Bilim hızla hiç durmadan ilerlemekte. Peki bizler ne yapıyoruz?

? Baş öğretmen ve Baş Komutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, 4700 küsür kitap okumuş. Savaşta, barışta, yolculuk sırasında, uyumadan önce, sabah kalkınca. 100 yıl önceki şartları düşünür isek bu çok önemli arkadaşlar.

? Samsun’a çıkarken İstanbul’ da Bandırma Vapuruna binerken ne dedi? “GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER”. Peki o şartlarda nasıl da bu kadar emindi Atatürk? Bilge olması ile okuması ile.

? Eğitim Camiamız içler acısı. Şiir okuyan, edebi eserler anlatan hocalar göremiyoruz maalesef. Ezber, Not ortalaması değerlendirme üzerine eğitimimiz. Sınav kaygısı odaklı eğitimimiz. Öğretmenler öğrencilerimizin gönüllülerine giremiyor maalesef.

? Öğretmene saygı kalmaz ise toplumun birbirine saygısı kalmaz. Kadına şiddet artar. Hayvan ve Bitkilere kısacası doğaya saygımız kalmaz. An itibariyle bakar isek haleti ruhiyemize.

? Video görseller ile ibretlik deneyleri izledik. Ve son olarak dedi ki üstad Ayhan AYDIN hoca, Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün resimlerindeki beden diline, kıyafetine, yürüyüşüne, bir bakın…

KİMSEYİ GÖRMEDİM BEN

SENDEN DAHA GÜZEL,

KİMSEYİ TANIMADIM BEN,

SENDE DAHA ÖZEL…

Sonuç olarak derim ki Yaşamın kaynağının Canlılar olduğu, Doğa olduğu bahsiyle, 

“YURTTA BARIŞ, DÜNYA DA BARIŞ” için VERİMLİ EĞİTİM ÖĞRETİM ŞART kardeşim…

Eleştirilerim;

1) Bu tür programlar da 4 parça 20 dakika türkü söylenilmez, 2 parça 10 dakika yeterlidir. Formata ters.

2) Ayfer ŞAHİN hoca kesinlikle 5 dakika açılış konuşması yapmalıydı,

3) Edebiyat Fakültesi kulübü başkanı öğrencimiz, öğretmen adayımız lise öğrencisi gibi çok hızlı okudu. Ve çok heyecanlı olduğu belliydi.

4) Rektörlük Basın Birimi olarak röportaj yapılabilirdi. Fotoğraf çek eyvallah. Bu da ayrı bir handikap. 

Öğretmenlik mesleğinin ne kadar önemli, kutsal olduğununu bu konferans ile anladık. Prof. Dr. Abdullah AYDIN bey ve Prof. Dr. Ayfer ŞAHİN hocamıza teşekkür ederim.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.