Günümüzde internet medya vazgeçilmez değerlerden birisi oldu. Neden PEKİİ??
Anında canlı haber verilmesi, mümtaz kişileri ve toplumu direkt olaya yönlendirmesi.
Ulusal ve yerel kanallar, gazeteler bile medya portallarını, www….com sitelerine çevirip güncelleştirme yaptılar.
Dijital çağ desek yeridir. Gazetelerin, matbanın önemi de giderek azalmakta. Niye? Kağıt üzerinde okuma oranı gittikçe azalıyor. Esasen ben gazeteyi, kitabı matba basımlı kağıt üzerinde okumayı tercih ederim.
Belki de eski kuşak olduğumuz için olabilir. Lakin şimdi ki Z’ kuşağı ise elinde indirmediği telefonu, tableti, laptopu ile günün alayını dijital ortamda geçirmekte.
Mesela Bir trafik kazası yaşandı. Eee… Ne zaman matbaa basıma girecek?? Mesai saatleri dışında olmuşsa haberi 2 gün bekle. Aksi halde 1 gün kesin bekle.
Google çıktıktan sonra bilişim teknolojileri ve iletişim teknolojileri hızla gelişti. Özellikle 2000 li yıllardan sonra.
Android telefonlar, tabletler, laptoplar keza Facebook, Instagram, Twetter, Watsap son olarak da Telegram gibi sosyal medya hesapları toplumu özellikle gençleri her yönüyle etkiledi.
Z’ kuşağı dediğimiz 2000 yılı ve sonrasında doğan nesillerimiz maalesef hiç ama hiç kitap okumamakta…
Alayı madde, para ve kısa sürede zengin olmak hayali ile yaşıyor. Bu kapitalizmin tüm dünya ya yaydığı zehir kültürü olsa desek yeridir.
Amerikan kültürü, Avrupa kültürü dünya yı kasıp kavurmaya devam ediyor. Ne Rusya’ sı, ne kapalı Çin’ i nede örf ve adetlerine bağlı olan Japonya bile bu kapitalizmin menhus ruhundan kurtulamadı.
Bizde Türkiye’ de durum farklı değil. Ne örf, adet, gelenek kaldı. Ne anne ve babaya saygı kaldı. Artık ülkeler savaş ile alınmıyor. Kültür emperyalizmi ile işgal ediliyor. Gibi hepimizin malumudur.
Gelelim fasulyenin faydalarına. Şehrimizde internet medya sektörünü hazmedemeyen güruh var maalesef.
Diğer adı ile sosyal medya yı iyi kullanamayan, çağa ayak uyduramayan kesim. Ne yapsalar BOŞ. Toplum etkileşim, izlenme rekorları, takibine bakıyor.
Bahusus Başkan Erdoğan bile sosyal medyanın önemini bir çok açıklamasında TEYİD ediyor. Özellikle Twetter hesabında.
Kimi Cemiyet başkanları ve keza kimi basın müdürleri çaktırmadan İnternet Medyasına AKREDİTE kendince veya mevzuat gereği yaa uyguluyor. Kahvaltı da, resmi protokol görüşmelerde.
Nacizane tavsiyem hani çok internet medya varyaa. Kriteri belli kardeşim. Şehirde karşılığı varsa o medyanın ve keza Admin / Genel Yayın Yönetmeni de spikerlik, program sunuculuğu, köşe yazılarıliğı, moderatörlük gibi deneyimi, tecrübesi varsa kenara atmayın lütfen kardeşim.
Sitesi var = İzlenen köşe yazıları varsa,
Sitesi var = Spikerlik yapmışsa,
Sitesi var = Moderatörlük yapmışsa,
Sitesi var = Program Sunuculuğu varsa,
Sitesi var = Medya ile ilgili STK lara üye ise,
Sitesi var = Kırşehir’ de halkta, kurumlarda izlenme, etkileşim karşılığı varsa…
EL İNSAF BRE VİCDANİYET DENİLİR. BU HUSUSTA SON KAHVALTI YEMEĞİNDE BELEDİYENİN UYGULADIĞI AKREDİYEYİ KINIYORUZ.
SAYIN BAŞKAN EKİCİOĞLU da, EMİNİM HABERİ YOKTUR. HABERİ VARSA KUSURA BAKMASIN BU KONUDA EKİCİOĞLU’ NU da KİBARCA SİTEM EDİYORUM. KINIYORUM.
Ve keza Hükümet kanadından Akparti İl Başkanı sayın Seher ÜNSAL hanımefendi de bu akredite konusunda yanlış bilgilendiriliyor, yanlış yönlendiriliyor. O kadar bakan ve bakan yardımcısı geldi.
İnternet Medyası çağrılmadı. Bu doğru değil. Evvel ki yönetimler şehrin yerel basınını bizzat çağırırdı. Akredite uygulamazdı. Hatta tüm basını ziyaret ederlerdi. Kahvaltı verirlerdi.
Soru şu; Yeni kurulan STK’ lar ve Siyasi Partilerin alayı İNTERNET MEDYA yı takip ediyor, davet ediyor, dikkate alıyor. Artık sayın resmi kurumlarımız da, bu konuda diğer iller de uygulanan pozitif yönde teamül ve insiyatif uygulamaları değerlendirir.
OLMUŞA ÖLMÜŞE ÇARE YOK. ÖĞRENECEĞİZ veya KABULLENECEĞİZ İNŞAALLAH. ZİRA DÜNYA ve TOPLUM KABUL ETMİŞ BİR KERE…
Selam vesselam…