Kırşehir HaberNet

GÜRME MAHMUT YOLLARDA !! İNAÇ KÖYÜMÜZE 26 Km PEDAL ÇEVIRDİK !!

GÜRME MAHMUT YOLLARDA !! İNAÇ KÖYÜMÜZE 26 Km PEDAL ÇEVIRDİK !!
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
532 views
24 Ağustos 2020 - 16:00
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
GÜRME MAHMUT YOLLARDA PROGRAMI TUTTU !!

Şehrimizin sempatik, sevilen, sayılan, “GÜNDEM ÖZEL” siyasi köşe yazarımız olan, aynı zamanda Tv programlarında moderatörlük yapan yazarı Mahmut Şefik KOÇ ile Röportaj yaptık…

KIRŞEHİR i GEZİYORUM / GÜRME MAHMUT YOLLARDA programı başlatarak, yine şehrin gündeme oturdu. 3 yıl önce meşhur spiker “ŞORAY UZUN YOLDA” programından esinlenerek,

2017 / 2018 yılların da Kırşehir Televizyonunda “KÖY KÖY KIRŞEHİR” programı ile 9 kasaba / Köyü çekmiş ve REYTİNG rekorları da kırmıştı.

Kendine has tarzıyla FAN olan ŞEFİK KOÇ, harbi, civanmert, doğruya doğru tarzıyla hafızalarda yer almıştır. Benliğinde yenilikçi ruhu ağır basan köşe yazarımız Şefik KOÇ, ile yaptığımız röportaj da gazetemize şöyle açıklamalarda bulundu.

– Efendim kalemimi kullandigim Memleket Gazetesi esasen adıyla hasret, gurbet, sıla, tarihi ve kültürel bağlamında bir misyon çağrıştırıyor. MEMLEKET.

– Evet Memleketim olan, KIRŞEHİR / MUCUR / KAMAN / BOZTEPE / ÇİÇEKDAĞ / AKPINAR / AKCAKENT veee….

– IRMAK BUCAĞI, KARACAKURT, YABANLI, YAĞMURLU, SIDIKLI, DULKADIRLI….ve daha nice aşiret ve boydan oluşuyor…

– 2017 yılında KÖY KÖY KIRŞEHİR PROGRAMI na, Irmak Bucağı Deve kervanlarının uğrak yeri olan, ECİKAĞIL köyü ile başladık. Davullu zurnalı Kurban bayramın 4. Günüydü… Muhtar Sabri bey, Köye millet ya bayramda yada ekin zamanı yazın gelir demişti. Start Ecikağıl köyü ile oldu. Çok tutuldu…

– Sonra Tarihi Şeyh Edebali nin köyü olan, İNAÇ köyü ile devam ettik. Ata bindik. AHİ BABA rahmetli MUSTAFA KARAGÜLLÜ ve muhterem eşi de programa katılmıştı. Çok güzel bir program olmuştu. Köy konağında AYDOST uzun havası hepimizi cezbetmişti…

– Akabinde Mucur tarafından KIZILDAĞ YENİYAPAN köyü, sonra Merkezde CEMELE, DULKADİRLİ Kasabası / Köyü sonra da taa Yerköy tarafında Akçakent / KİLİMLİ köyüne gidip ARAP AŞI YEDİK…

– Daha sonra ver elini KAMAN tarafından KURANCILI, BAŞKÖY, ÖMERHACILI kasaba ve köylerinde daha dün 2, 3 yıl önce ŞEN ŞAKRAK, GÜLE OYNAYA ÇEKİMLER yaptık. Yöresel lezzetleri tattık. Tanıttık.

– KÖY KÖY KIRŞEHİR programı ile, Türkiye den, Avrupa dan gurbetcilerimizden takdir, teşekkür aldık. Niye? Niye mi? Hani röportajımızın başında demiştim…

– MEMLEKET… ANA VATANIMSIN BABA YURDUMSUN…NESET ERTAŞIMIZIN SILAYA HASRET TÜRKÜSÜ misali…

– Hemşehrilerimiz için yaptığımız “KÖY KÖY KIRŞEHİR” programı ile köyünü, kasabasını, anasını, babasını akrabasını herkes güncel gördü.

– Mahallesini gördü. Çeşmesini gördü. Deresini gördü. Dağını, tepesini gördü. İzledikçe izledi.

– Şimdi de “SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN / PEDAL ÇEVİRME” tahtında “GÜRME MAHMUT YOLLARDA” programını başlattık. İlk etapta ÖZBAĞ kasabamıza uğradık. İleriki günlerde KALANKALDI KÖYÜ ve GÖLHİSAR MAHALLEMİZE uğradık. SALÇA YAPIMINA iştirak ettik.

– Bugün ise TARİHİ İNAÇ KÖYÜMÜZE PEDAL ÇEVİRECEĞİZ. Bisiklet grubumuza öğretmen, memur grubu da katıldı.

– Evet dediginiz gibi ruhumda DOĞA SEVGISI, İNSAN SEVGISI var. Tek rakibim kendim misali kendimle yarışıyorum. Üretiyorum. Düşünüyorum. Planlıyorum. İnsanlara tavsiyem kendi yaptığınıza bakın. Eserinize bakın. Eleştiriniz az, öz, yapıcı olsun.

– Üretmeye çalışın. Yapamayacağınız şeyi takdir etmesini bilin. Çok eleştiren, üretmeyen, bozuk bant gibi aynı şeyleri tekrar eden GINA getirir. İşleyen demir ışıldar.

Günlük okuduğunuz kitap olsun. Takip ettiğiniz kaliteli program olsun. Gerisi kendiliğinden gelir zaten… Derim…

– Heyecanlıyım… Dün Pedalı İNAÇ KÖYÜ’ ne çevirdik… Toplamda 26 km. Muhtarımız doğal ürünleri ile ziyafet çektik. Köyün temiz havasını soluduk.

Tarihi köyü gezdik. Şeyh Edebali nin doğduğu köyümüz… Hem spor yapıyor hemde tarihi yerlerimizi geziyoruz…Dedi…

Bizde takipte heyecanlıyız. Yolun açık olsun kardeşim diyoruz…

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.