Kırşehir HaberNet

İL MÜFTÜLÜĞÜ GENÇLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ BİR İLKE İMZA ATTI‼️

İL MÜFTÜLÜĞÜ GENÇLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ BİR İLKE İMZA ATTI‼️
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
1.135 views
05 Haziran 2020 - 16:39
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

? İL MÜFTÜMÜZ MEHMET YAMAN HOCA, ÇALIŞMALARIYLA GÖZ DOLDURUYOR‼️

? Kırşehir İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

▪️Kırşehir İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü olarak yapılan çalışmalar hakkında İl Müftümüz Mehmet YAMAN ile Kırşehir Gençlik Koordinatörü Vaiz İbrahim ÖZGER’den bilgiler aldık.

▪️İl Müftümüz Mehmet YAMAN, Gençlik Koordinatörlüğünün çalışmalarını bize şu şekilde sıraladı: “ Geleceğimizi inşa edecek gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızca muhtelif çalışma programları ve hizmetler yürütülmektedir.
Kırşehir İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü olarak Ramazan ayı boyunca Kur’an-ı Kerim ve mealiyle hemhal olan gençlerimize kitap hediye ederek onların gönüllerini kazandık.

▪️Bir diğer çalışmamız ise; Kırşehir İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü olarak gençlere ; ”Pandemi süreci sizde nasıl bir farkındalık oluşturdu” sorusunu sorduk, bununla ilgili olarak gençlerimizin verdikleri cevapları bir video olarak hazırlayıp sosyal medyadan paylaştık . Yaptığımız bu güzel çalışmalar neticesinde olumlu yorumlar aldık.” dedi.

▪️Kırşehir İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü olarak yaptığımız diğer faaliyetler şu şekildedir; “ Gençlik koordinatörlüğü olarak bütün ilçelerimizde ilçe müftülükleri bünyesinde erkek ve kadın gençlik koordinatörlüğü birimlerimizi oluşturup gençlere yönelik dini, milli, sosyal ve kültürel çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız.

▪️Bu bağlamda Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik Spor Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği KYK öğrenci yurtlarında görevlendirilen personellerimiz ile manevi rehberlik hizmeti verilerek üniversite gençliğimizin dini, milli, ailevi vb. alanlarda sorularına cevaplar, sorunlarına çözümler bulunarak onlara dini danışmanlık ve rehberlik yapılmaktadır.

▪️Bu bağlamda, dini, tarihi, kültürel geziler, piknik, yarışma, aylık olarak sabah namazı buluşmaları vb. etkinlikler düzenlenmektedir.

▪️Ahi Evran Üniversitesi gençliğine yönelik olarak yıl boyunca gençlik merkezimizde tefsir okumaları, hadis okumaları, adab-ı muaşeret, aile ile ilgili sık sorulan sorular, Arapça metin okumaları, siyer, vb. birçok alanda seminerler düzenlenmiş, halen devam etmektedir.” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.