Kırşehir HaberNet

KİMDER BAŞKANI YILDIZ; 70. YILINDA İHL

KİMDER BAŞKANI YILDIZ; 70. YILINDA İHL
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
435 views
15 Ekim 2021 - 18:26
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

? Yeniden açılışının 70. Yılında açıklama yapan KIRŞEHİR İMAM HATİPLİLER DERNEĞİ (KİMDER ) Başkanı ALPARSLAN YILDIZ şunları söyledi. 

13 Ekim 1951 tarihinde ilk kurulup 7 okulla başlayan gelenek ülkenin dört bir yanına dalga dalga yayıldı. Ülkenin, vatan evlatlarının, ümmet sevdalılarının dayanağı, sığınağı oldu, aynı azim ile devam ediyor. 

Milletlerin hafızalarında yer edinen tarihin seyrinde milletlere yol gösteren, sosyo-kültürel hayatın önemli evrelerinde medeniyet hamurunun yoğurulmasında önemli görevler üstlenen kurumlarımız vardır. 

Bu bağlamda kadim medeniyetimizin tarihsel serüveninde de eğitim öğretim modellemesine rol model olarak ortaya çıkmış okullarımız bulunmaktadır. 

Bu okullarımızdan bulunmaktadır. Bu okullarımızdan İmam Hatip Liseleri yeniden açılışının 70. yılını kutlamaktalar. 

Tarihte Sultan Alparslan’ın emriyle kurulan nizamiye medreselerinden başlayarak Selçuklu-Osmanlı medeniyetinin eğitim ruhunu içselleştirmiş nitekim Cumhuriyet döneminde de tevhidi tedrisat kanunundan aldığı hukuksal alt yapısıyla gelenekle modemiteyi aynı potada buluşturmuş, birçok İslam ülkesine rol model olmuş İmam Hatip Liselerimiz bugün İslam ülkelerinin rol model aldığı okullar haline gelmiştir. 

Geçmişte sadece toplumun dini bilgi edinme ihtiyaçlarını gidermek, imam ve hatip yetiştirme düşüncesinin bir tezahürü olarak kurulan İmam Hatip Liseleri bugün modern dünyanın beklentileri doğrultusunda temel dini bilgilerin yanında seküler derslerin de okutulduğu okullar haline getirilerek, 

Türkiye modeli milli bir eğitim anlayışı ortaya getirilerek Türkiye modeli milli bir eğitim anlayışı ortaya koymuşlardır. 

Bugün Türkiye’de “proje okullar” başlığı altında fen ve sosyal bilimler, dil, sanat, spor ve hafızlık alanındaki imam hatiplerin yanı sıra, uluslararası imam hatipler de faaliyet gösteriyor. 

Unutulmamalıdır ki dünyada giderek artan İslam’ı şiddetle bağdaştırma eğilimleri ve çoğalan marjinal grupların varlığı karşısında Türk Eğitim Sistemi içinde örnek bir model olan İmam Hatip Liselerimizin önemi yadsınamaz bir gerçektir. 

Zaman zaman eğitim faaliyetleri kesintiye uğratılıp kimi haksızlıklıklara uğrasalar da İmam Hatip nesli hiçbir zaman devletine ve milletine sırtını dönmemiş en kritik dönemlerde ve en zor şartlarda önemli görevler üstlenerek önder olma ruhunu ortaya koyabilmiştir. 

Ciddi toplumsal değişimlerin tecrübe edildiği günümüzde yaşanan değer krizlerine ve belirsizliklere, inançsızlık girdabına düşmüş genç nesillere ülkemiz adına çözüm sunabilecek yapılar arasında yine İmam Hatip okullarımız ön plana çıkmaktadır. 

Sadece ülkemizde değil; başta Pakistan, Endonezya gibi İslam ülkeleri olmak üzere birçok İslam ülkesinin rol model olarak takip ettiği bu okullarımız tarihte olduğu gibi gelecekte de medeniyetimizin özünü oluşturan Türk-İslam medeniyetinin dünyaya yansıması olarak önemli görevler üstlenecektir. 

Bu okullarımız kurulduğu günden bu yana milletimizin teveccühünü kazanmış toplum olarak sahiplenilmiş ve nitekim sayılarının artırılması için her türlü fedakârlık milletimizce gösterilmiştir 

Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 gelecek vizyonu çerçevesinde milli ve manevi değerlere sahip dünyayı okuyabilen bilgiyi maneviyatla harmanlayabilecek nesillerin ülkemizde yetişmesi son derece önemlidir. 

Bıkmadan, usanmadan ve yorulmadan çalışmalıyız. Gayret bizden takdir Allah’tandır. Selam ve dua ile… 

Alparslan YILDIZ

Kırşehir İmam Hatip Lisesi 

Mezunları Derneği / KİMDER

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.