Kırşehir HaberNet

KİRLİ OYUNUN DEŞİFRESİ ‼️

KİRLİ OYUNUN DEŞİFRESİ ‼️
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
553 views
07 Mart 2022 - 3:56
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

İSTANBUL ZİRAAT ODASI Başkanı “DEMİR” KİRLİ OYUNU İFŞA ETTİ: ? GIDA DARBESİ‼️

CNNTürk’ te Göksu Öngören Özgür’ün sunduğu programa canlı bağlantı yapan İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, ayçiçek yağında yaşanan zam skandalı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

⚠️ TÜRKİYE İTHAL ETTİĞİ BUĞDAYI İŞLEYİP KOMŞULARINA İŞLENMİŞ ÜRÜN OLARAK SATIŞINA BİLE ALGI YAPIYORLAR‼️

Türkiye’de yıllık 3 milyon 200 bin ton ayçiçek yağı tüketimi yapıldığını, bunun yüzde 70’inin de Türkiye’de üretildiğini anlatan İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, ayçiçek yağındaki yüzde 30’luk kısmın da Ukrayna ve Rusya’dan alındığını söyledi. 

Türkiye’nin Rusya’dan 5.5 milyon ton, Ukrayna’dan da 1.5 milyon ton buğday aldığını alınan bu buğdayın Türkiye’de işlenerek un ya da unlu mamül olarak diğer ülkelere satıldığını söyleyen Ömer Demir Türkiye’nin işlenmiş buğdaydan yıllık 1 milyar doların üzerinde kazanç elde ettiğini belirterek ” 

Bunu getirip bizde ürün yok, ürün sıkıntısı var, dışardan alıyoruz diyorlar. Böyle birşey yok. Yağda da yüzde 30 açığımız var. Türkiye bir ürünü bir komşu ülkeden temin ediyor başka bir başka komşu ülkesine satıyor. ” dedi. 

⚠️ KAOS VE KARGAŞADAN YILLARDAN BERİ BÜYÜK PARA KAZANANLAR GIDA DARBESİ PEŞİNDELER‼️

Zincir marketlerin birçoğunun yağı raflardan kaldırması ve yağ fiyatlarındaki aşırı yükselmenin önüne nasıl geçileceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Demir “Bunlar her platformda oyunlarını kurmuş oynuyorlar. 

Şimdi önlerine yağ geldi, ayçiçekle beraber bunu yapıyorlar. Bugün 6 marketin 3’ünde yok, diğerleri de bir tane alın çok sıkıntı var gibi algı yapıyorlar. Geçmişte biz bunu yaşadık. 

Tekrar bunu oynuyorlar. Şu anda hiçbir ayçiçek yağını ithal etmesek bile ülkeye 3 ay yetecek ayçiçek yağımız var. Ama yok diyerek kabus yaşatıyor bir taraftan da fiyatı yükseltiyorlar. 

Oyun kuruyorlar, bu oyunla beraber de memleketi karıştırmak istiyorlar. Depolara malları çekteklerini hep beraber seyrettik. 

Bunlar bu kaos ve kargaşadan yıllardan beri büyük para kazanmışlar. Bugün de gıda darbesi yapıyorlar.” dedi. 

CUMHURBAŞKANIMIZ BAŞBAKANLIK YAPTIĞI DÖNEMLERDE, BAKANLAR TÜM EKİPLERİ İLE SAHADA İDİ BU İŞLER YAPILAMIYORDU.

Zamlara karşı nasıl önlem alınmalı sorusuna değinen Demir, yaklaşık 8 yıldır İstanbul Ziraat Odası Başkanı görevini yürüttüğünü, her gün de sahada olduğunu belirterek, 

Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan iken bölge toplantılarımıza bakanlar, ilgili amirler ve memurlarla katılıp bizim sorunlarımızı dinliyor ve anında çözüm yapıyordu. 800 tane Ziraat Odası Başkanı bunu biliyor. ” dedi.

⚠️ 2 LİRAYA ALDIĞINI 32 LİRAYA SATMAYA ALIŞANLAR UFAK TEFEK KAZANCA RAZI OLMUYOR GEÇMİŞTEKİ GİBİ ÖNLERİNE ENGEL OLANLARI BERTARAF ETME PEŞİNDELER‼️

Ömer Demir alınacak önlemlerle ilgili ise şunları söyledi “Cumhurbaşkanı malum, çok yoğun, bakanlık ilgili kurum ve kuruluşlar sahaya çıkacak. 

Bugün Ticaret Bakanlığı yetkilileri gibi Tarım Bakanlığı’nın da ilgilileri sahada olacak. 

Köylü ve çiftçilerle bir arada olacaklar. Fiyatı artıranlara katı yaptırımlar getirilmediği sürece yağ fiyatları artamaya devam edecek. 

Bunlar korkmuyorlar. Bunlar ticaretten men edilmelidir. Aksi taktirde bunlarla başedilemez. 

Bunlar 2 liraya aldığını 32 liraya satarak yüzde 500, yüzde 800 para kazanmaya alışmış. Bunlar ufak tefek kazançlara razı olmuyor. 

Bunlar onların istedikleri gibi hareket etmeyen kurum ve kuruluşları bertaraf etmişler. Yine buna gidiyorlar.”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.