Kırşehir HaberNet

KIRŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜ AÇIKLADI!!

KIRŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜ AÇIKLADI!!
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
365 views
03 Temmuz 2020 - 16:03
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

İl Müftülüğümüzde 2020 Yılı Vekâletle Kurban Kesim Tanıtım Toplantısı Yapıldı

2020 yılı Türkiye Diyanet Vakfı Vekâletle Kurban kesim kampanyası ile ilgili toplantı 02.07.2020 Perşembe günü İl Müftülüğümüz Konferans salonunda saat.11.00’de İl Müftümüz Mehmet Yaman’ın katılımıyla yapıldı.

Yapılan toplantıya İl Müftümüz Mehmet Yaman, İl Müftü Yardımcıları Hasan Hüseyin Arslantürk, Zeynep Önen, Şube müdürleri ile organizede görevli İmam Hatipler ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.
Yapılan toplantı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra İl Müftümüz Mehmet Yaman 2020 yılı Türkiye Diyanet Vakfı Vekâletle kurban Organizasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İl Müftümüz Mehmet Yaman açılış konuşmasında; bu yılki temanın “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” olarak belirlediğini ve Kırşehir olarak bizlere büyük görevler düştüğünü belirtti.

Yaman konuşmasına şöyle devam etti: “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı organizasyonuyla gerçekleşen “Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu”nun, İslam coğrafyasındaki mazlumların umudu olduğunu ve bu konuda insanların doğru bilgilendirilmesinin önemini vurguladı. Konuşmalarında “Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu”nun iyi tanıtılmasını söyleyerek, Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla mazlum ve muhtaç insanların yüzünü güldürmek ve bir nebze de olsa onların da bayramı yaşamalarına katkıda bulunmak için yardım sever halkımızın kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedeflemektedir. Her yıl yurt içinde ve yurt dışında artarak devam eden Vekâlet Yoluyla Kurban Kesimi yeryüzündeki bütün mazlumların umudu olmuştur. “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız; dünyanın her yerine dil, din, ırk, mezhep, meşrep, farkı gözetmeksizin yardım elini hep uzatmıştır.” Dedi.

Konuşmasının sonunda; ” Kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız gerek İl Müftülüğümüze gelerek şahsen bağışta bulunabileceği gibi ilimizin değişik noktalarına kuracağımız bağış çadırlarına da giderek orada bulunan görevlilerimize bağışta bulunabilirler. Camilerimiz ile bağış çadırlarına Vakfımız tarafından hazırlanan reklam afişlerinden yeteri kadar bastırarak asacağız.  Bu yılki kurban bedelimiz yurt içi 975₺, yurt dışı 825₺’dir. Kırşehir’li kardeşlerimizi kurban ibadetlerini müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla gerçekleştirmeye davet ediyorum. Rabbim ibadetlerini kabul etsin” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.