Kırşehir HaberNet

KIRŞEHİR TARIM DAMIZLIK KOÇ DAĞITIMI YAPTI !!

KIRŞEHİR TARIM DAMIZLIK KOÇ DAĞITIMI YAPTI !!
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
678 views
31 Ağustos 2020 - 15:34
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ DAMIZLIK KOÇLARI DAĞITTI !!

Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürü sayın Kenan ŞAHİN beyin Kırşehir Habernet’ e yaptığı açıklamada, ” İlimiz hayvancılığının en önemlilerinden birisi de küçükbaş hayvan yetiştiriciliğidir.

Bu minval de ilimizden koyunların ırkını ıslah ve verimliliği artırmak için %50’si Tarım ve Orman Bakanlığımızca hibe destekli, %50’si Üretici katkılı
Damızlık Koç dağıtımını gerçekleştirdik.

Anadolu da “Toprak ile Koyun Gerisi Oyun” diye çok güzel bir söz var. Toprak da Koyunda bereketlidir. İnsanımızın yatırımı olan toptakda , koyunda her zaman kazandırmıştır.

İlimizde son yıllarda koyunculuk alanında önemli gelişmeler yaşanmış ve hayvan sayımız artmıştır.

2020 yılı itibariyle toplam 252.725 adet koyun mevcudumuz bulunmaktadır. Geçmiş dönemlerde ilimiz ekonomisin de tarım ön plana çıkmaktaydı.

Fakat son yıllarda Bakanlığımızın vermiş olduğu destekler ve teşvikler ile koyunculuk sektörü sürekli gelişerek ivme kazanmıştır.

Ülke ve yetiştiricilerimizin ekonomisine önemli katkıda bulunmaktadır.

Bakanlığımızca “ Hayvancılığı Geliştirmesi Projesi” altında yürütülmekte olan “ Koyun ve Keçilerde Verimliliğin Artırılması Projesi” kapsamında ilimizde yaygın olarak yetiştiriciliği yapılan “AKKARAMAN” ırkının korunması,

Yetiştiricilerimizin elinde bulunan koyun sürülerine, yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımıyla, et ve süt verimliliğinin artırılarak yetiştiricilerimize ekonomik katkı sağlanması, kan değişiminin sağlanarak, işletmelerin mevcut verimliliğinin artırılması amaçlanmaktadır.

Bu proje kapsamında 2013 yılından 2020 yılına kadar toplam 490 yetiştiricimize damızlık koç dağıtımı gerçekleştirilmiş ve 482.600 TL destek sağlanmıştır. 2020 yılında toplam 134 yetiştiricimize 144.720 TL destek sağlanacak olup genel toplamda 624 yetiştiricimize damızlık dağıtımı yapılacaktır” dedi.

#DamızlıkKoçlarıDağıttık
Anadoluda Güzel Bir Söz Var #ToprakİleKoyunGerisinOyun
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Kırşehir de %50 hibeli 134 Yetiştiriciye 134 Adet Koç verdik.

Kenan ŞAHİN
TARIM İL MÜDÜRÜ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.