▪️Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayını geride bırakarak tüm Müslümanların kaynaşmasına vesile olan bir Ramazan Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
▪️Ramazan Bayramı, bir ay boyunca tutulan oruçlarla nefsimizi terbiye ettiğimiz, sabır imtihanından başarıyla çıkarak manevi doyuma ulaştığımız, huzur ve neşe kaynağı olan müstesna günlerden birisidir. Fakat her yıl büyük bir heyecanla geçirdiğimiz Ramazan ayını, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen koronavirüs salgını sebebiyle evde kalarak geçirmek zorunda kaldık.
▪️Fakirlerin doyurulduğu, eş, dost ve akrabanın bir araya gelerek gönüllerin şenlendiği kalabalık iftar sofralarında buluşamadık. Sadece kendimiz için değil ailemiz ve sevdiklerimizin sağlığı için devletimizin koyduğu kurallara riayet ederek zorunlu olmadıkça evimizden dışarıya çıkmadık.
▪️Ancak tüm bunlar, bizim elimizdeki maddi zenginliği ihtiyaç sahipleriyle, gönlümüzdeki sevgiyi, dilimizden düşürmediğimiz güzel söz ve dilekleri sevdiklerimizle paylaşmamıza engel olmadı. Çünkü biz zor zamanlarda birlik ve beraberlik içinde hareket etmeyi, paylaşmayı ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen bir milletin mensuplarıyız.
▪️Devletimizin aldığı tedbir ve uygulamalara vatandaşlarımızın riayet etmesiyle birlikte ülke olarak güzel sonuçlar elde etmeye başladık fakat salgın tamamen bitene kadar özellikle bayram günlerinde tedbiri elden bırakmamalı ve sosyal mesafe kuralına dikkat etmeliyiz. İnanıyorum ki bu günler hepimizin gereken hassasiyeti göstermesiyle kısa sürede bitecek ve yine bayramları önceki yıllarda olduğu gibi sevdiklerimizle kucaklaşarak kutlayacağız.
▪️Bayram süresince tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olup ilgili kurumlarımızca gerekli tedbirler alınmıştır. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 23-24-25 ve 26 Mayıs günlerinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için oluşturulan ekiplerimizle sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz.
▪️Bu duygu ve düşüncelerle, saygıdeğer Kırşehirli hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, bayramın tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.
İbrahim AKIN
Kırşehir Valisi