Kırşehir HaberNet

Meclisteki sağlıkçı vekillere sesleniyorum!

Meclisteki sağlıkçı vekillere sesleniyorum!
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
575 views
13 Eylül 2020 - 18:31
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sağlık Sen olarak Sürekli sağlık çalışanları tükeniyor, yoruluyor, yıpranıyor dedik.

Merkez teşkilat ve bürokrasi bu çağrımızı duymakta geç kaldı, duymadı, dinlemedi.

Bugün geldiğimiz noktada; sahada canhıraş görev yapan hemşire,hekim,ebe,şoför mutsuz, umutsuz!

Gelecek planı yapmak bir tarafa aldığı risklerle hayatını idame ettirmek derdinde.

Her dönem adaletsizliğin simgesi olan ek ödeme sistemi varlığını en şiddetli haliyle göstermiş, sağlık çalışanları arasında çalışma barışını bozmakta başrol oynamıştır.

Sahada tüm alanlarda iş yükü katbekat artmış, sağlık çalışanı bu yükün altından kalkamaz hale gelmiştir. Servislerde bakım yapan hemşirenin baktığı yatak sayısı normal döneme göre en az iki kat artmıştır. Hasta sayısına paralel olarak risk daha fazla artmıştır.

Filyasyon ekipleri gece gündüz demeden vaka peşinde koşmaktadır. Mesai kavramı olmaksızın yaptıkları çalışmaya her ünvan ve branştan sağlık çalışanı bir şekilde destek veriyor. Artan vaka sayılarıyla onların iş yükü de katlanıyor. Ancak, 1. Basamak sağlık kuruluşlarında olduğu gibi onlar için de hala herhangi bir düzenleme yapılmamıştır.

Sahanın gerçeklerinden uzak masa başında alınan kararlar, en alt kademedeki yöneticiden üst düzey yöneticisine kadar sirayet eden yönetici körlüğü ve organizasyon hataları; gece gündüz demeden forma terleten, alın teri döken, emek veren ebe, hemşire, sağlık memuru, sağlık teknisyeni, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi kısacası sağlık ordusunun isimsiz kahramanlarını tüketti, bitirdi.

Aynı odada, aynı işi yapıp, dört ayrı statüde istihdam edilen sağlık çalışanı arasındaki ayrım bugün bitirilmeyecekse ne zaman bitirilecek?

Meclisteki sağlıkçı vekillere sesleniyorum!

Bugün değilse ne zaman?
Sağlık çalışanının sadece adını duyduğu, somut olarak hiç karşılaşmadığı, hayal ürünü olan adaletsiz döner sistemi bugün değişmeyecekse ne zaman değişecek?

Emektar sağlık çalışanlarının her zaman talep ettiği, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından da talimatlandırılan 3600 ek gösterge bugün değilse ne zaman?

Forma ayrımı yapmadan, taban maaşı olarak en az maaşı alan sağlık çalışanlarının mali hakları bugün düzeltilmeyecekse ne zaman düzeltilecek?

En ücra köşede, vekil olarak görevini ifa eden, karınca misali, bir başına filyasyona destek veren vekil ebe bugün kadroya alınmayacaksa ne zaman alınacak?

Her türlü riske rağmen, canını hiçe sayarak, bir karış bile geri adım atmadan toplum sağlığı için hayatından vazgeçen ve birer birer hayatını kaybeden sağlık çalışanları bugün görev şehidi sayılmayacaksa ne zaman sayılacak

Bir kez daha Meclisteki sağlıkçı vekillere sesleniyorum!

‘’Sağlık Sen in Sağlık Çalışanları için vermekte olduğu mücadeleye destek verin’’

YASİN YÜCESAN
KIRSEHİR SAĞLIK SEN ŞUBE BASKANI

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.