Kırşehir HaberNet

MİHMANDAR TURPÇU AİLESİ / DERVİŞ KÜDBUDDİN TÜRBESİ

MİHMANDAR TURPÇU AİLESİ / DERVİŞ KÜDBUDDİN TÜRBESİ
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
607 views
06 Kasım 2020 - 19:02
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Takriben 1200 lü yıllarda Kırşehir de Aşıkpaşa Mahallesinde yaşamış, zamanında AŞIKPAŞA HAZRETLERİ ile aynı muhitte yaşayan,

Şehrin bir nevi SOMUNCU BABASI olan, zâtı muhterem KÜDBİDDİN HAZRETLERİ,

Aşıkpaşa Mahallesinde ikamet etmiş olup, rivayetlere göre herkes tarafından sevilen sayılan bir zatı muhterem imiş.

Fakirleri doyurup, düşenlerin elinden tutup, yolda kalanlara sıcak sofrasını açan MAŞADERESİ sakinlerinin gizemli DERVİŞİ, ERMİŞİ KÜDBİDDİN HAZRETLERİ…

KÜDBİDDİN HAZRETLERİ’ nin Mihmandarlığı / Türbedarlığı, Türbe bakımı silsile yolu ile MAŞADERESİ’ nin TANINMIŞ SAKİNLERİ TURPÇU AİLESİ tarafından, 1800 lü, yıllarından beri yapılmakta.

Aşıkpaşa Mahallesi eşraflarından TURPÇU AİLESİ tarafından yakinen bilinen, ailece silsile yolu ile bu zatı muhterem bir rivayete göre BEKTAŞİ ehlinden olduğu söyleniyor.

TURPÇU AİLESİ’ nin geriye dönük 2. Kuşak muhterem dedeleri RECEP ŞABAN TURPÇU bahçesinin çevresinin duvarını ördükten sonra haliyle mezar içerde kalmış.

Merhum KUDBİDDİN HAZRETLERİ nin mezarı bahçe içinde kalınca, Ermişi tanıyan, bilenler, mahalle sakinleri mezarlığa DUÂ etme sıkıntılarını dile getirmişler.

Bir rivayete göre yine mahalle sakinlerinde yine bir ermiş rüyasında merhum KÜDBUDDİN hazretlerini görür ve TURPÇU ailesinin 2. Kuşak Dedeleri RECEP ŞABAN TURPÇU beye rüyasındaki mesaji iletir.

Mihmandar RECEP ŞABAN TURPÇU bey, hemen bahçe duvarında bir kapı büyüklüğünde pencere açar. Dolayısıyla halk bu pencereden gelip DUÂ ederler. Sıkıntıda bir nebze gitmiş olur.

Sonraki yıllarda rahmetli MUSTAFA TURPÇU bahçe duvarını içeriye alarak, merhum dervişin mezarını muhitteki parka bırakarak arsasından feragat etmiş olur.

Zamanın vefat eden mahalle sakinleri rivayetlerine göre, kandil gecelerinde mezarlıkta nur gibi ışık görülür. Bunu mihmandar merhum anneler ve nineler de bizzat torunlarına teyid eder.

TURPÇU AİLESİ’ nin son kuşaklarından Gazeteciler Cemiyeti Kırşehir İl Başkanı sayın Mehmet Emin TURPÇU ve emeği geçenler (KENT KONSEYİ YÖNETIMİ)

2017 yılında, dönemin Valisi sayın Necati ŞENTÜRK’ e park içinde mezarlığın belirgin hale gelmesi, zarar görmemesi tahtında açık türbe girişimlerinde bulunulur.

Vali beyin talimatı ve keza İL ÖZEL İDARESİ hali hazırda Türbeyi yaptırır. Her ne kadar Ozanlar diyarı şirin Kirsehir desek de,

Aynı zamanda Arifler, Erenler, Dervişler, Evliyalar diyarı olduğu mahalle mahalle yatırlar ile böylece bilinir.

Dipnot : TURPÇU AİLESİ nin son kuşaklarından RECEP KADİR TURPÇU bey, Hali hazırda Türbenin, bakım / onarım ve temizliğini bizzat yaparak MİHMANDARLIĞI sürdürüyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.