Kırşehir HaberNet

REKTÖR HOCA ULUSAL MEDYADA PANDEMİ SÜRECİNİ ANLATTI‼️

REKTÖR HOCA ULUSAL MEDYADA PANDEMİ SÜRECİNİ ANLATTI‼️
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
1.263 views
09 Haziran 2020 - 15:26
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

? Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya Üniversitemizin Pandemi Sürecinde Yaptığı Faaliyetleri Anlattı‼️

▪️Ahi Evran Üniversitesini Göreve geldiğinden beri Türkiye nin ilk 10 gözde Üniversitesi arasına sokmayı başaran Rektör Prof. Dr. Vatan KARAKAYA Ulusal Medya da gündem de‼️

▪️Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Akit TV’de canlı olarak yayınlanan “Gün Ortası” programına konuk oldu. 8 Haziran 2020 tarihinde yayınlanan programda Rektör Karakaya, üniversitemizin Koronavirüs (COVID-19) pandemisi sürecinde yaptığı faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

? Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya: “Pandemi Dönemi Üniversitemiz İçin Krizi Fırsata Çevirme Süreci Oldu”

▪️İki yıl önce insanımızın eğitim öğretim süreçlerinde yeterliliğe nasıl ulaşması gerektiğine dair geliştirdikleri ve tüm Türkiye’ye model olmasını umdukları Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesinin (AYDEP), bu pandemi sürecinde kendilerine kolaylık sağladığına dikkat çeken Rektör Karakaya, bu sayede üç gün içerisinde uzaktan eğitime başladıklarını dile getirdi.

▪️AYDEP sistemi sayesinde sadece uzaktan erişim değil günlük 550 canlı ders yapabildiklerini söyleyen Karakaya, öğrencilere yerinde ulaştıklarını ve geliştirdikleri reflekslerle örgün eğitimdekine yakın bir etkileşim yakaladıklarını belirtti.

▪️Şu an da sınavlara geçtiklerini söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, sınavların güvenirliği konusunu da gündemlerine alarak bu konuda da çalışmalar yaptıklarını söyledi.

? Rektör Vatan Karakaya: “Uzaktan Eğitim–Yüz Yüze Eğitim Dengesini Önümüzdeki Yıllar İçin İyi Ayarlamalıyız”

▪️Uzaktan eğitimin uzun yıllardır tartışılan ve kampüslerin yok olacağı teorisine dayanan bir husus olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, yüz yüze verilen eğitimin hazzının öğrencilerde etkisinin daha fazla olacağını bununla birlikte bilişim dünyasının nimetlerinden de faydalanmaya her zaman açık olduklarını kaydetti.

▪️Tamamen eğitimi uzaktan yapmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Uzaktan Eğitim–Yüz Yüze Eğitim dengesini iyi ayarlamalıyız. Nasıl olsa uzaktan erişiyoruz diyerek her dersi uzaktan eğitimle yapmamız doğru olmaz.

▪️Mesela uygulama derslerinde ciddi zorluklar çekiyoruz. Yaparak ve yaşayarak öğrenme olmayınca tüm bunları online vermek zorunda kaldığımızda istediğimiz verimi alamıyoruz. Bu nedenle uzaktan eğitimle yapılabilecek ve yapılamayacak derslerin ayrımını yaparak gelecek yıllarda böyle bir yükseköğretim politikası izlenebilir.”

? Rektör Karakaya: “Yeni Dönemde Uzaktan Eğitimi Daha Güvenilir Hale Getirecek Bir Proje Üzerinde Çalışıyoruz”

▪️Yeni dönemde pandeminin durumunu yakından takip edeceklerini anlatan Rektör Karakaya, pandeminin etkilerinin nasıl seyredeceğinin eğitim-öğretim açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti.

▪️Eğitime uzaktan devam edilmesi gerekirse buna yönelik farklı çalışmalar hazırlanacağını dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, eğitim-öğretim mekanizmalarını daha güçlü ve daha güvenilir hale getirmek için çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

▪️Ölçmenin güvenilirliği meselesinin yeni dönemde kendileri için kritik olduğunu belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, oluşturdukları komisyonların ölçme süreci için çalıştığını sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.