Kırşehir HaberNet

SAĞLIKSEN 2021′ de YENİ PROJELER İLE…

SAĞLIKSEN 2021′ de YENİ PROJELER İLE…
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
545 views
09 Ocak 2021 - 7:48
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı Yasin Yücesan, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanlarından Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınmaması çağrısında bulunmuştu.


Yücesan, yaptığı yazılı açıklamada, salgınla mücadele kapsamında gecesini gündüzüne katarak birçok insan hayatını kurtarabilmek için kendilerini feda eden sağlıkçılarımızın Özel Tüketim Vergisinin alınmaması, bir nebze olsada bütün sağlık çalışanlarımızı sevindirecektir.

Salgınla mücadele koruyucu ve kamusal bir sağlık politikası ile olur. Bu nedenle 2021 yılı bütçesinin veya en azından Sağlık Bakanlığı bütçesinin önceki yıllardan farklı olarak salgın koşullarına göre düzenlenmesi gerekir.

Covid-19 pandemisinde gördüğümüz gibi tüm ülkelerde sağlık sistemi çökme aşamasına gelmiştir.

Ülkemizde ise sağlık çalışanlarının özverili çalışmaları ile sağlık sistemimiz ayakta kalabilmiştir. Öte yandan pandemilerin devamının olabileceği de öngörülmektedir.

Bu nedenle toplum sağlığı için Sağlık Bakanlığı’nın politikalarının kentleşmeden tarıma, çevre temizliğinden üretim ilişkilerine kadar müdahil olacak bir yapıya büründürülmesi gerekmektedir.

Ayrıca yaşanması muhtemel yeni salgınlara karşı da bütçe kalemi oluşturulmalıdır.

Biz sağlık çalışanları olarak 2020 yılının tüm dünyayı etkileyen salgın nedeniyle özellikle sağlık alanında diğer yıllardan çok farklı olduğunu biliyoruz.

Ülkemizde çok çalışıp da hakkını alamayan düşük gelirle çalışıp halkımızın gözünde büyüyen, çok sayıda emekçi sağlık çalışanlarımızın, sağlıksız koşullarda, uzun saatler çalışarak emeklerini sonuna kadar kullanmaktadırlar.

Düşük ücret ile çalışmak zorunda kalan çok sayıda sağlık çalışanlarımıza, nereden ne versek yerine, maaşlarda iyileştirme ve ötv nin alınmaması yaralarına merhem olacaktır.
Yücesan sözlerine şöyle devam etti;

Yüksek enflasyon yüzünden maaşlarının yetmediğinden birçok sağlık çalışanımızın, güvenli olmayan gıda, eksik beslenme, kötü barınma koşullarıyla birlikte daha sık ve kolay hastalanmakta olup,Covid19’a yakalandığında daha ağır geçirmekte yâda ölümle sonuçlanması bizleri çok üzmektedir.

Artık sağlık çalışanlarımızın sağlığı, Sağlık Bakanlığı’nın öncelikli görevidir, bütçeden yeterli kaynak ayırmanın yanında çalışanlarımızın refah düzeyini artırmakla Sağlık bakanlığının sorumluluğundadır.

Sonuç olarak bizler bütün sağlık çalışanlarına yapılan her türlü iyileştirme yoluna gidilmesi,(ötv, döner sermayenin maaşa dahil edilmesi v.b ) sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonuna katkı sağlayacaktır.

Hükümetimizin bu konularda duyarlı olması, pandemi sürecinde hem maddi hem manevi sağlık çalışanlarını çalışmadaki azmini ortaya koymasına sebep olacaktır.

Yasin YÜCESAN 

Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.