Kırşehir HaberNet

ŞEKERE ZAM GELDİ‼️

ŞEKERE ZAM GELDİ‼️
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
595 views
25 Haziran 2022 - 16:16
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Türk Şeker’den şekere büyük oranda zam‼️

Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü, Tarım Kredi ve bazı marketlere ucuza sattığı şekere yüzde 67, diğerlerine yüzde 37 zam kararı aldı.

Son bir yılda şekerin kilosu 6.5 TL’den 24 TL’ye, çuvalı yaklaşık 220-250 TL’den 1.100 TL’ye yükseldi.

Özellikle Nisan ayından Mayıs ayına yansıtılan 2 kat fiyat artışlarını aşağı çekebilmek için geçen ay 400 bin ton kamış veya şeker pancarı ithalatından vergi alınmaması kararı alınmıştı.

Türk Şeker ucuz diye paketleri toplayıp kendi markalarında piyasaya sürenler vardı

Ancak Türk Şeker, vatandaşın ucuz şekere ulaşımı için piyasaya uygun fiyattan ürün tedarikine başladı.

Normal şeker fiyatlarının yarı fiyatına ürün veren Türk Şeker’in market raflarında kilosu 8 lirayken diğer markaların fiyatları 20-22 lira civarındaydı.

Hal böyle olunca bir çok firma ve market, Türk Şeker ürünlerini raflardan toplayıp paketleri yırtıp yeni kendi paketleriyle piyasaya sürmeye başladı.

⚠️ ZAM KARARI‼️

Türk Şeker bunu engellemek için yeni bir karar aldı…

Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü, Tarım Kredi ve bazı marketlere ucuza sattığı şekere yüzde 67, diğerlerine de yüzde 37 zam kararı aldı.

? İŞTE YENİ ZAMLI FİYATLAR:

Kristal şekerin fabrika satış fiyatı 27 Haziran itibariyle (50 kilogram) şeker, Tarım Kredi marketlere 390 TL’den 650 TL’ye, diğerleri için 550 TL’den 750 TL’ye çıktı.

Öte yandan fiyatı piyasadaki ürünlerin oldukça altında olmasına rağmen market raflarında bir türlü bulunamayan Türkşeker ürünleriyle ilgili dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

Toptancılar vatandaştan önce alıyor edinilen bilgilere göre piyasaya toptan şeker satan spotçular ve toplayıcılar, market raflarına konan şekerlerin tamamını vatandaştan önce satın alıyor ve torbaları yırtıp yeni paketleme ile satışa çıkarıyorlar.

Özellikle 1-2-5 kg’lık paketlenmiş̧ şekerlerin piyasadan toplanıp Türkşeker logolu 50 kg’lık çuvallara konularak %100’e yakın fahiş fiyatlarla piyasaya sürüldüğü tespit edildi.

Toptan satışlarda ortaya çıkan bu fark ise doğrudan vatandaşın sofrasına yansıtıldı. 

Büyük spekülasyon bir müddettir raflarda Türkşeker ürünü bulamayan vatandaşların şikayetleri üzerine ortaya çıktı. 

Türkşeker bu spekülasyonun önüne geçmek için kotayla satış şartı getirdi ancak bunun da farklı kişiler kullanılarak aşıldığı belirlendi.

Piyasa fiyatı 11 lira iken internet satış fiyatı 24 liraya kadar çıkıyor‼️

Piyasadan toplanan ve fiyatı sadece 11 lira olan ürünün, internet satış sitelerinde 20 ila 24 lira arasında satıldığı tespit edildi.

Türkşeker’in yeni fiyat güncellemesi ile vatandaşın ürüne ulaşmasının önündeki engel kaldırılarak piyasa şartlarına göre %25 daha ucuza alacağı öne sürülüyor. 

Piyasada 20-24 TL/kg (Marka ve markete değişiyor) arasında oluşan fiyata rağmen Türkşekerin piyasaya 15-17 TL/kg fiyatla şeker arzını yapacağı ifade ediliyor.

Bu şekilde şekilde şeker kullanarak üretim yapan imalatçıların da piyasa fiyatının neredeyse yüzde 40 altında şeker alacağı ve şekerli ürün fiyatlarındaki artışın önleneceği düşünülüyor. Kırşehir HaberNet 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.