Kırşehir HaberNet

VALİMİZ KORONAVİRÜS DENETLEMESİ YAPTI

VALİMİZ KORONAVİRÜS DENETLEMESİ YAPTI
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
423 views
20 Ağustos 2020 - 16:28
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de Valimiz Sayın İbrahim Akın başkanlığında geniş kapsamlı Koronavirüs Denetimi yapıldı.

Maske, mesafe ve temizlik kurallarının yanı sıra her bir iş kolu için alınan önlemlere tek tek bakılan denetimlere Valimiz Sayın İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar, İl Sağlık Müdürü Ali Bulut, Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, ilgili kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, meslek odaları ile genel kolluk birimleri katıldı.

“Sağlık İçin, Hepimiz İçin” sloganıyla gerçekleştirilen denetimler sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Valimiz Sayın İbrahim Akın, ilimizde insanların yoğun olarak bulunduğu ortamlarda yapılan denetimlerde asıl amaçlarının insan sağlığını korumak olduğunu söyledi.

Koronavirüs ile mücadelede alınan tedbirleri denetleyerek uygulanması hususunda vatandaşlarımıza hatırlatmalarda bulunduklarını belirten Valimiz Sayın İbrahim Akın, “Bilindiği üzere, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de salgınla mücadelede önemli kararlar alarak uygulamaya koymaktayız.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen Koronavirüs ile topyekûn bir mücadele sergilemekteyiz.

Yapılan denetimlerde amacımız salgın tehlikesinin geçmediğini insanlarımıza hatırlatmaktır.

Salgınla mücadelede önemli 3 kural olan maske takma, sosyal mesafeyi koruma ve hijyene riayet etmeleri konusunda vatandaşlarımızı uyarıyoruz.

Kontrollü sosyal hayat döneminde hem toplum sağlığını hem de kendi sağlığımızı korumak için lütfen alınan tedbirleri uygulayalım.” dedi.

İlimizde salgınla mücadelede alınan son kararlar hakkında bilgiler veren Valimiz Sayın İbrahim Akın, “Düğünler, insanlarımızın yoğun olarak bulunduğu etkinliklerin başında gelmektedir.

Bundan dolayı, ilimizde düğünlerin aynı gün içerisinde 3 saatte yapılmasına, düğünlerde yemek ve çay gibi ikramların kaldırılmasına, yine, risk grubunda bulunan 65 yaş ve üstündeki büyüklerimizin sağlığını korumak adına düğünlere girmesinin kısıtlanması yönünde kararlar aldık.

65 yaş ve üstündeki büyüklerimiz sadece yakın akrabalarının düğünlerine katılabilecekler.

Ayrıca, 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın saat 16:00’dan sonra pazar yerlerine girişine de kısıtlama getirdik. Salgınla mücadelede aldığımız bir diğer karar da maske takılması ile ilgili.

Bilindiği gibi, daha önce ilimiz merkezinde bazı ana caddelerde maske takma zorunluluğu getirmiştik. Ama aldığımız bir kararla il genelinde maske takma zorunluluğu getirilmiş oldu.

Aldığımız bütün bu kararlar vatandaşlarımızın sağlığını korumak adına alınmış kararlardır. Hepimizin birbirinin sağlığından sorumlu olduğu bu süreçte lütfen tedbirlere riayet edelim.” şeklinde konuştu.

Denetim, Sayın Valimiz ve beraberindekilerin vatandaşlarımıza tedbirlere uyma konusunda hatırlatmalarda bulunması ile sona erdi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.