Kırşehir HaberNet

⚠️ DANIŞTAY KARARINI VERDİ‼️

⚠️ DANIŞTAY KARARINI VERDİ‼️
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
663 views
21 Haziran 2022 - 12:11
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

⚠️ Artık Herkes Öğretmen Olamayacak‼️

Eğitim Fakültesi mezunu olmayanların pedagojik formasyon sertifikası alıp öğretmen olmalarına Danıştay engeli geldi. 

Artık herkes öğretmen olamayacak.

Bazı üniversiteler tarafından Eğitim Fakültesi mezunu olmayanlar için pedagojik formasyon kontenjanı açıldı. Karar tartışmalar sonrasında yargıya taşındı. Danıştay yürütmeyi durdurma kararı aldı. Artık herkes öğretmen olamayacak.

PEDAGOJİK FORMASYON GÜNCELLENDİ

Geçtiğimiz yıl Yükseköğretim Kurulu ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde pedagojik formasyona ilişkin usul ve esaslar güncellendi. Güncellemeye ilişkin açıklamada “Üniversite senatolarının belirleyeceği kriterler, üniversitelerin fiziki alt yapısı, öğretim üyesi yeterliliği, eğitimin niteliği, illerde Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların fiziki kapasitesi ve öğretmenlerin branşlara göre dağılımı gibi hususların da göz önünde bulundurularak başlatılması mümkün olabilecektir” ifadeleri yer aldı.

 

DANIŞTAY’ dan KARAR ÇIKTI‼️

TRT’nin haberine göre, Usul ve esasların güncellenme tarihinden sonra Eğitim Fakültesi mezunu olmayan adaylar pedagojik formasyon için başvuru yaptı ve bir üniversitede kontenjan açıldı.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği, bu karar sonrasında 2021 yılının ekim ayında Danıştay’a başvuruda bulundu. Danıştay 8’inci Daire’den karar çıktı.

Danıştay kararında “Pedagojik eğitim sertifika programı açılış izni verilen üniversitelerin, ‘Başvuru ve Yerleştirme’ başlıklı 5. maddesinin 2. fıkrasında hukuka uyarlık bulunmamakta.

‘Rehberlik Alanına’ yapılacak atamalarda ‘Psikoloji Bölümü’ mezunları yönünden dava konusu düzenlemenin yürütmesinin durdurulması gerekmektedir” denildi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.