Kırşehir HaberNet

GÖNÜLLERDEN GEÇEN, HAKKI GÖÇEN DOSYASI 1 ‼️

GÖNÜLLERDEN GEÇEN, HAKKI GÖÇEN DOSYASI 1 ‼️
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
1.536 views
03 Haziran 2020 - 15:31
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Şehrin köklü kadim aile soyundan gelen Kırşehir (eski) Belediye Başkanı merhum sayın HAKKI GÖÇEN, kime sorarsanız sorun, Gönüllerin adamıydı.

Neşet Ertaş Ozanımızın dediği gibi gönüllere girmek mühimdi. Gönüllere herkes girebilir mi? Giremez. Girmesi için Halk arasında Halk adamı olması lazım. Gurur, kibir, kabadayı vasfı asla olmaması lazım. Lazımda lazım.

Esasen Matematik öğretmeni olan ve Kırşehir’de ilk özel dershaneyi açan Hakkı GÖÇEN, 1984-89 yılları arasında, Meşhur Siyasetçi Turgut ÖZAL’ ın dikkatini çekmiş ki, Anavatan Partisi’nden Kırşehir Belediye Başkanlığına seçildi.

? Bir ayrıntı vurgulamak isteriz. Bu Ropörtaj CORONAVİRÜS / Covid-19 salgını arefesinde yapıldığı için, Mamafih esnek çalışma programı tahtında bugün 1. Bölümünü yayınlıyoruz.

▪️Şimdi meşhur işadamı, siyasetçi ‼️GÖNÜLLERDEN GEÇEN HAKKI GÖÇEN BELEDİYE BAŞKANIMIZ‼️manşetimizi röportajımızı, varisi muhterem oğlu, siyasetçi işadamı sayın Müfit GÖÇEN Bey den dinleyelim…

▪️Kırşehir HaberNet : Efendim Hakkı GÖÇEN kimdir? Bir evladı olarak, yalın dilde sade şekilde anlatırmısınız?

Müfit GÖÇEN
(İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı) : Tabiki Mahmut bey. Öncelikle size ve Kırşehir de ilkeli, tarafsız NET yayın sitesi Kırşehir HaberNete çok teşekkür ederim. Tüm partileri ve Başkanlığını gururla yaptığım İYİ PARTİ haberlerini “KIRŞEHİR HABERNET” te görmenin teşekkürünü tekrar zatı alinize tevdii ediyorum. Şehrimizin Tarafsız, ilkeli haber sitelerine ihtiyacı var. Bu çizginizi bozmadığınız için ayreten teşekkür ediyorum.

▪️Evet Muhterem Babam, Hakkı GÖÇEN, dönemin zorluklarına rağmen, okumak, İlim tahsil etmek için varını yoğunu ortaya koyan mümtaz Kırşehir li bir şahsiyettir. Dönemin her türlü zorluklarını yokluğunu sinesine çekip, bizlere yansıtmayan bir Babaydı.

▪️Babamın zamanında Kırşehir de Lise yoktu Mahmut bey. Babam ilim tahsil etmek için, Kırşehir den Yerköy e sabahın köründe Kamyon kasalarına binerek, iplere tutunarak, üşüyerek, sarsılarak garip e, mahzunca ama gururla, onurla Yerköy e gidiyor. Sonra oradan Trene binip Kayseri ye gidecek. Telefon yok. Gittimi? Gitmedi mi? Yolda kaldı mı hep, Babannem, Dedem elleri mahkum Dua etmişler.

▪️”İLİM ÇİN de OLSA GİDİNİZ” Hadisi Şerifi ve Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ilk emri “OKU” manevi değerlerimiz o zamanın şartlarında çok mühimdi. Neyse konumuza dönelim, rahmetli babam Kayseri, Yozgat, Uşak ta üç farklı ilde tahsil görmüş.

▪️Dediğim gibi o zaman Kırşehir de Lise Mektebi / Okulu yok maalesef. 1. Dünya Savaşından yorgun bitkin çıkmış bir ülke düşünün. Ama milli ve manevi, örfi, adet, ananalere değerlere kenetlenmiş bir toplum düşünün.

▪️Muhterem Babamın, hayatta en önemli prensibi, ilkesi DÜRÜSTLÜK tü. Helale, harama, hakka, hukuka, emeğe çok çok ama çok önem verirdi. Bu hususta asla kesinlikle tavizi yoktu. Bize de hep bu saydığım, ilkeli hususlarda öğüt verirdi. Dolayısıyla Baba evde ideol olduğu için davranışlarımız hep bu şekilde oluştu. Babamın kızması asla dayak değildi. Bir keskin bakışı ve iki çift sözü ve suskunluğuydu. O yüzden hep derim, deriz çocuklarımızı dayakla terbiye etmeyelim. Edilmez zaten. Nasihat. Öğüt. Tatlı dil.

▪️Hasıl-ı Kelam bizim bir şeyler kazanmamızdan ziyade, helalinden kazanma ve dürüstçe yaşamamızı hep ama tavsiye ve temenni ederdi. Siyasete girmemizde Muhterem Babam etkili oldu. Anavatan Partisi Kırşehir İl, İlçe Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaparken hep babamı örnek aldım. Tavsiyelerini dinledik. Öğütleri bir nevi kulağımıza küpe oldu. Zira yılmadan hayr öğüt verirdi. Keza Amatör Futbol Kulupleri Federasyonu Başkanlığı, Turizm ve Halk Oyunları Derneği Başkanlığı da yaptım. Dikkatinizi çekerim Halk Oyunları Derneği Kırşehir de ilk biz kurduk. Şehrimizin tanıtılması maksadıyla başarılı organizasyonlar yaptık.

▪️Babamız hayatımızın en önemli yerini daima fikirleriyle, tavsiyeleriyle, önerileriyle doldurmuştur. Babam Siyasetçi bir aileden geliyordu. Babamın dayısı, eski Kırşehir Mebuslarındandı. Namı diğer MÜFİT HOCA dır. Benim ismimde oradan gelir. Müfit KURUTLUOĞLU. Dayımın oğlu Salih KURUTLUOĞLU, ADALET, İÇİŞLERİ, BAKANLIĞI yaptı. Dolayısıyla ailece Türk Siyaset tarihinin içindeyiz. Membağ kaynağı içtik, yoğrulduk misali.

▪️Tecrübelerimizi de hali hazırda partimizde uygulamaya çalışıyoruz. Tecrübe, pratik, teori çok mühim. Başarının ön şartı desek yerinde olsa gerek. En nihayet Muhterem merhum babam Kırşehir de sahneye, gündeme esasen 1980 ihtilali den hemen sonra kurulmuş ve 10 yıl tek başına iktidar olmuş “ANAVATAN PARTİSİ” İl Başkanlığı ve Belediye Başkanlığı zamanında idi.

▪️Merhum Cumhurbaşkanımız sayın Turgut ÖZAL beyin dikkatini babam çekmiş. Babamı ayreten sevmiş. Önem vermiş. Şehrimize ilk alt yapı ve üst yapı 1980 li yıllarda oldu. Kanalizasyon boru yenileme işleri, yollar, barajlar, Kırşehirsporun şaşalı dönemleri gibi…dedi…

Kırşehir HaberNet : Yazının devamı yakında…

▪️Evet Kırşehir de bir belediye başkanı göçtü gitti. Ama Gönüllerde taht kurdu. Kime sorsak iyi adamdı. Realistti. Eski topraktı. Kırşehiri çok seviyordu. İnsanlara insan olduğu için değer veriyordu. Ruhu şad, mekanı cennet olsun…

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.